Iftar: buffet ramadan dan bonus raya


Hari ni buka diluar. Ada program petronas di masjid durian tunggal. Oleh sebab nak meraikan umar genap berpuasa hari ketiga, jadi sang suami bawa kami semua.

On another note, tadi dengar dalam radio, ada bonus untuk kakitangan awam. Jumlah rm500 dibayar dua kali, before raya dan disember. Something is better than nothing. Bolehlah bagi mak nanti.

Oklah geng dah datang. Selamat berbuka.

8 thoughts on “Iftar: buffet ramadan dan bonus raya

  1. bonus tu bukan utk kakitangan sokongan je ke? ke all penjawat awam considered as kakitangan sokongan.. hmmm.. if not.. those yg 41 and above tak dpt rasanya.. if im not mistaken..

  2. frust jugak kan? kadang2 rasa mcm double standard jek.. tapi bila kita merungut mampus la kena maki dengan semua org.. dikatanye kita ni(those yg 41 and above lah) tak sedar dek untung.. haihhh.. panjang kalau nak diulas.. telan ajelah.. buat sedap ati.. bukan rezeki kita.. nak buat camne..

  3. cakap banyak pun takguna kan liza. Karang ada kata tak reti bersyukur pulak, gaji dah banyak pun terhegeh2 nak bonus.

    Takpelah, bukan rezeki kita nampaknya.

    Tumpnag bergembira jelah untuk kawan2 lain.

    🙂

  4. yer..agree with u guys..

    but i always think that gaji mesti commensurate ngan workload, headache, stress yang digalas..

    not to perkecilkan peranan sokongan, but berpadanan la gaji tu ngan workload..ye tak?

  5. it's more as a motivation/appreciation..kena la sama rata..kakitangan sokongan pon, kalau dah income byk tu..spend la ikut julat banyak tu jugak..jgn la kalau income RM1K, tapi berbelanja cam income RM2K..

    that's why they termed it as 'bantuan' and not 'bonus'. bonus is given kalau ada surplus/extra..which in gomen's fiscal case..of course le takde..

    if me ku senang jek..u want gaji n perks the same as mine?..then do my work..hhahaha..oh ye..headaches, stress, late working hours, meeting² panjang berjela also included ye..;)

  6. haha baiti.

    setuju. i part yang pening2 kepala tu tak tahan, tak masuk lagi cerita part mabuk dalam meeting sebab dengar orang cakap lama sangat sampai tak cukup oksigen nak proses maklumat.

    🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s