Beraya Dimana?

hehe, hari ini kita cerita pasal dimana series je.

So, tuan puan raya dimana tahun ni?

Aku cam biasa. Raya kat Melaka. Pulak tu, tak payah gaduh raya rumah mertua ke raya rumah mak sendiri sebab ibu mertuaku duduk sekali. Mak aku pulak yang penting petang raya ada orang tolong masak, then masa raya ada kenderaan. Kakak aku balik raya rumah mak tahun ni. Jadi kira selamat lah.

Tapi, semalam sebelum tidur gatal2 la nak tanya jugak pasal beraya. Tahun ni abang ipar dan biras kesayangan beraya kat sini. Umar dah tak sabar la tentunya sebab Dani, cousin dia akan ada dirumah. Meriah la nampaknya. Btw, kalau abang ipar aku balik beraya, mungkin dia nak ajak jalan2 rumah sedara. Jadi nak kena tahu plan dia.

Hari ni pulak kawan-kawan office pun dah tanya, Puan tak jemput beraya ke? Aku takde lah jemput, tapi namapun raya. Datang jelah, pintu rumah sentiasa terbuka. Cumanya, aku ni kalau orang datang aku ada lemah sikit. Lemah bab makanan. itulah, pandai sangat memasak. Padan muka.

Apapun, tahun ni aku berazam untuk menyediakan sedikit perencah untuk goreng-gorengan. Tapi nak kena practicelah. Practice makes perfect. Poyo. Goreng mee/ meehoon pun nak kecoh.

😛

Jadi kawan-kawan, siapa-siapa datang melaka silalah datang keteratak buruk saya. i mean it literally ok.

Jangan malu jangan segan. Yang jauh kita dekatkan.

🙂

6 thoughts on “Beraya Dimana?

  1. hehehee.. keep frozen stock jek.. nugget, karipap etc.. sapa2 dtg jek.. gorenggggg.. air gula buat siap2.. ais batu stock up banyak2.. heheheee..

    I prepare stock kerepek je banyak2 dgn kacang2.. tu jek.. heheheee.. raya budget!!

  2. haha malu la sikit. especially kalau yang datang tu akak ipar or abang ipar.

    🙂

    tapi selalu pun beli je kalau orangd atang. itu pasal kena bagitau awal.

    heheh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s