I am (half) complete

Semalam sebelum tidur umar pesan supaya kejut dia bangun sahur. Pesan dia lagi, janganlah kejut dia panggil-panggil sahaja. Sila sertakan dengan goyang gerudi badan sekali. Kalau tak macamana dia nak bangun.

Just for record, Umar dah berjaya puasa peuh 4 hari. Kalau puasa yang lebih pukul 5, dah 7 hari bilangannya. I think it is the result of mind over matters. Dia memang agak reluctant. Tak ada lah willingly to fast or anything like that. Tapi aku pesan, kalau Umar tak puasa, nanti mak dan ayah masuh Syurga, Umar tak dapat masuk Syurga, macamana? Ecewah, macamlah gerenti tu aku masuk syurga.

Anyway, back to sahur punya cerita, aku pun berfikir-fikir macamana nak kejutkan dia? Sudahnya sang suami angkut dia keluar dari dalam bilik. Sang suami memang hebat bab pujuk memujuk dan kejut mengejut Umar. Aku pula banyak rasa kesian, kesian budak susah nak bangun, kesian nanti tidur terganggu, kesian nanti lapar kalau kena puasa.

Macam-macam rasa, macam-macam alasan.

Back to sahur punya cerita again, i am now (half) complete as a mother sebab aku suap Umar makan while he was still half asleep. Selalu aku dengar cerita je, anak-anak disuap sahur sambil mata tertutup. Tapi mulut buka. Habis makan je terus tidur. Entah budak tu perasan ke tidak dia tu bersahur.šŸ™‚

Tapi Umar lain sikit, suapan ketiga, mata terus terbuntang luas. Infact sekarang pun tengah duduk sebelah komputer ni tunggu turn nak guna.

Maka dengan itu, aku terpaksa mengundur diri. Memberi laluan pada anakanda tercinta.

4 thoughts on “I am (half) complete

  1. dah time aku rasa..umar should have his own pc la..another 1 year..hamzah lak ader satu..then the following year..sawda lak..then the following year..yang ke – 4 lak..erk….

  2. hahah, setakat seklarang, we all buat sapa nak guna komputer, the other person can watch any channel on astro.

    kalau nak tgk astro, then komputer free utk orang lain.

    give and take lah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s