Confirm!

Confirm sedap.

Itulah ayat menyokong komen yulie untuk entry ayam perap aku semalam.

Masuk bakul angkat sendiri, yelah, takde orang nak puji. Terpaksalah puji diri sendiri. Tapi gambar tak ada.

πŸ˜›

Malam semalam pukul 12.30 pagi aku terjaga sebab sang suami belum balik dari mesyuarat. Aku pun guna komputer sebab siang tak puas berinternet. Ada kursus 4 hari.

πŸ˜‰

Pukul 1.30 pagi si dia sampai. Dia kata nak makan masak lemak daging salai dan telur itik yang dibeli dari R&R Seremban. Dah alang-alang kena teman makan, aku pun goreng la seketul ayam aku tuh.

Sedap.

Sungguh.

Hingga menjilat jari sendiri.

Almaklum, orang tak pandai masak. Sekali sekala makan masakan sendiri, itu yang kembang tak kuncup-kuncup.

Sang suami kata, problem aku dengan masakan ialah aku tak dapat budget bila benda tu keras e.g overcooked or undercooked.

Aku perasan gak benda yang sama.

Heh, nak kena cuba jaya.

Malam ni budak rumah sewa nak datang beraya. Mungkin masak spagetti bolognese dan goreng ayam tu.

Atau mungkin bihun goreng je. Semalam dah berguru dengan dhira macamana nak tahu bila cili yang ditumis dah naik minyak.

πŸ˜›

As for now, silalah concentrate buat ireport dan belajar netbeans semua ya.

Chaiyok! Chaiyok!

5 thoughts on “Confirm!

  1. bagus, bagus..practice makes perfect. asalkan rajin + ada minat, mesti boleh. saya yg makin mls masak, ntah apa2 rasa my cooking now. smlm beli lauk, makcik tu ckp seminggu cuti raya blk ni dia pun mcm lupa how to make fried rice!!

  2. aduhai.. sedey aku baca entry ko nih.. meh la training ngan aku belajar masak… ekekeke.. smlm aku br berjaya buat sup ikan merah dengan sedapnya (ikut tekak aku la) kalau tak tu, tawar la.. masin la… resepi cincai je sbb ada bahan tak cukup, tp ada bubuh ramuan yg magik.. tak sangka lak jadi… hihi..yg syok tu anak2 aku suka makan..

  3. kak kay, minat ada datang pasang surut. how to maintain eh?makcik jual pun lupa ke? itu kes parah okeh.dilla, sedey kan. eh terlupa lak pasak ko nak dtg raya. soril time tu telefon entah mana. pastu aku lak gi rumah adik beradik sebol.kak gjie, silah beri. jaamu akan kukenang.lara, nanti i godek2 semula.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s