Home SPA

disebabkan akak dah spent beli benda2 alah kejelitaan kan, maka petang ni akak pun berSPA sendiri dirumah.

Pelik juga, bila sang suami ada, masa tak cukup sahaja. Tapi hari ini dia tak ada, aku kena jaga 3 orang kanak-kanak riang ria, dan kena jadi driver bawa mak aku ke rumah kakaknya, aku boleh SPA pula.

πŸ˜›

A wonder of the world.

πŸ™‚

Anyway, i googled SkinFood and most of the sites and references i got gave good reviews. Akak pun tadi dapat beberapa samples sebab mengayat adik muda tu, cakap dia comel macam awek korea. So she gave me black sugar mask, rice mask, grape seed shower gel and mushroom bb cream.

Apalagi, muka pun dah tak semenggah, punya lah lama tak pakai mask apa bagai. Cuci muka pun pakai sabun free je. Now ni rasa muka sangat segar.

Maybe sebab aku saiko jugak la kerana barangan skinfood semua au naturale dan makeup yang aku beli adalah mekap mineral. Tapi takpelah.

Adik aku macam heran sebab dia yang minta aku hantar ke bodyshop sebab nak beli dia punya alat mekap apatah, tapi ended up aku yang over.

i over takpe nyah, sebab dah lepas-lepas raya ni i tengok ada balance duit sikit. Kalau i tak guna, nanti still duit tu habis kan?

Might as well i belanja diri sendiri.

Lagipun, kejelitaan kan adalah hak milik setiap insan.

Eceh-wah.

Another wonder of the world ialah bila sang suami nak balik nih? Tak calling-calling aku lagi pun. Tapi dinner malam ni dah settle, ayam perap second round plus nugget goreng for the kids.

πŸ™‚

Happy weekend babes.

6 thoughts on “Home SPA

  1. good for you!dah nak masuk 3 series ni kena la jaga muka..me too. dah takleh dah sental muka ngan sabun dettol cam zaman sekolah dulu ;)i pakai yg noirliliana ni, pon cukup puas hati, jerawat tak naik since i dah pakai for a nearly a month. my blackhead dah kurang and pores visibly dah kecik..nanti i buat post about this..enjoy pampering yourself..every woman deserves it.tak turun bangi ke?..if yes..pls come over to my house. nak le jumpa. last weekend ni sis kay dtg my house..seronok sembang..

  2. heheh, dah nak masuk 3 series, sound so scary.:)tapi the older i get, the wiser i be.insya allah.i pun haritu terbekanan noirliliana la, tapi i punya duit dalam paypal habis kena tolak pi join website bodoh.tension betul.so resort pi beli yang available kat mesia je lahkalau i datang bangi i'll give u a a call okeh.

  3. sure..u call me eh kalau dah sampai bangi..tingin nak jumpa actually..eh, 3 series tu u ibaratkan bmw la..lg tinggi series..lagik class!!

  4. black sugar mask mmg the best! tp sethn pakai skinfood didnt get me anywhere….so i stopped…janji rajin je selalu pamper diri….mesti rasa mudaaa sentiasa…hihihi

  5. oh yeke u dah pakai setahun but noting improved?tadi petang i dok facialkan pakdek. hehe. siap cleanse muka, pakaikan mask and lastly mosturizer sebab tu je yg ada.si budak2 lelaki kat rumah pun sibuk jugak.sakan diorang dipamperkan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s