Potty Pity

Selepas sembahyang Isya’, aku bercadang nak tukarkan diapers anak-anak. Kejap-kejap lagi dah bosan berinternet, boleh terus tidur. Tak payah susah-susah.

Sekali tengok ada chocolate stain kat seluar hamzah. Bila masa pulak main kotor? Bila bau rupanya terkena tahi.

Ish budak nih, dah ajar pun tak reti-reti lagi nak beritahu dah berak. Macamana nak potty train ni kalau tahi berlemoih kat punggung pun masih selamba je lagi?

Aku pun bawa ke tandas dan cebokkan. Sambil-sambil tu ajarlah pada dia supaya cakap kat aku everytime buat big business.

“Hamzah cakap kat mak, mak cebokkan hamzah. Dah berak. Busuk.”, ajarku padanya.

Dia pun ulanglah kata-kata aku tapi tak berapa nak dengar. Maka kusuruh cakap kuat sedikit.

Dalam pelat-pelatnya, aku pun besarkan cuping nak tangkap perkataan dia.

Transformers, Jazz, Sideswap, Bumblebee, …..

Ah sudah.

Disebutnya nama watak-watak transformers pulak.

Susah betul, lain diajar, lain yang dicakap.

😛

2 thoughts on “Potty Pity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s