Potty Pity

Selepas sembahyang Isya’, aku bercadang nak tukarkan diapers anak-anak. Kejap-kejap lagi dah bosan berinternet, boleh terus tidur. Tak payah susah-susah.

Sekali tengok ada chocolate stain kat seluar hamzah. Bila masa pulak main kotor? Bila bau rupanya terkena tahi.

Ish budak nih, dah ajar pun tak reti-reti lagi nak beritahu dah berak. Macamana nak potty train ni kalau tahi berlemoih kat punggung pun masih selamba je lagi?

Aku pun bawa ke tandas dan cebokkan. Sambil-sambil tu ajarlah pada dia supaya cakap kat aku everytime buat big business.

“Hamzah cakap kat mak, mak cebokkan hamzah. Dah berak. Busuk.”, ajarku padanya.

Dia pun ulanglah kata-kata aku tapi tak berapa nak dengar. Maka kusuruh cakap kuat sedikit.

Dalam pelat-pelatnya, aku pun besarkan cuping nak tangkap perkataan dia.

Transformers, Jazz, Sideswap, Bumblebee, …..

Ah sudah.

Disebutnya nama watak-watak transformers pulak.

Susah betul, lain diajar, lain yang dicakap.

😛

Advertisements

2 thoughts on “Potty Pity

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s