Kek 6 Kaki

Beberapa minggu lepas, sang suami dan Umar menonton tv cerita Afi dan Abah.

Dalam episod itu, Afi minta abahnya buat kek 6 kaki, nak berlawan dengan kawannyalah. Abah Afi pun buat kek biasa, tapi selebihnya digunakan polisterin dan disalut krim. Jadilah kek 6 kaki.

Suka betul sang suami dengan kek 6 kaki, lalu baru-baru ini, kononnya nak buat surprise, dia dan Umar pun pergi menempah kek 6 kaki untuk aku.

Sepatutnya, kalau ikut perancangan surprise dia yang saya tahu, kek itupatut diambil malam semalam, dan dibawa ke Majlis Jamuan Hari Raya dan Sambutan Meraikan Bakal Haji di Markas PAS Serkam Darat. Bolehlah menjamu orang kek 6 kaki itu dengan jemputan yang hadir. Almaklum, 6 kaki besarnya. Mestilah banyak kalau nak makan sendiri.

Heheh.

Tetapi, macamana tah salah teknik, kek 6 kaki hanya siap petang ini. Cuma di Majlis itu tadi, saya dapat surprise juga. Lagu selamat Hari Lahir lirik Arab. Sedap. Nanti saya nak minta saudara Nadzarul copykan untuk saya.

Anyway, akhirnya petang tadi sang suami pun pergi ambil kek itu.

Yang, terima kasih atas usaha dan ingatan.

Tentang kek itu pula, esok bolehlah dibawa ke sekolah Umar jamu kawan-kawannya. Almaklum, besar keknya, tak habis dimakan seorang.

:p

6 thoughts on “Kek 6 Kaki

  1. owh wawa!!Happy Birthday!!..so sorry tak prasan sebab cam malas nak berblogging these days, ntah naper takde moood aka malas..bestnya dapat kek '6 kaki'(??)heheh..yer..the older we get, the more valuable we become..hehhe…siap quote i lagi…tu sebenarnya nak nyedapkan hati (actually cam panic attack gak nak meninggalkan 20s..next year if org tanya..dah kena cakap 'thirthy'…oh tidak!!)hope u had a blast..

  2. peminat green ni.. syukur dpt suami yg loving tp brutal. selamba je tulis 6 kaki. heheheh.. moga dimurahkan rezeki & happy2 selalu dear!

  3. thanks baiti. i had a blast day yesterday. lola, 6 kaki tu 6 kaki saiznya. btw, thanks :)kak bina, kawan2 tak dapat sebab hari ni saya kerja outstation. tapi saya ada buat celebration di poli (jamuan raya poli heheheh)mum2h, thanks. :)yulie, bersyukur ya amat dapat suami yang begini🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s