Untuk budak tak makan sayur

Umar sangat memilih orangnya dalam bab makanan.

Semenjak dia berhenti hisap botol 2 tahun lepas, aku jadi risau. Sayur tak makan, buah-buahan pun tak juga. Makan memilih. Asyik nugget, dan burger.

Kalau nampak kaler hijau je dalam makanan, mesti dikuis-kuis. Tension betul.

Yang paling risau, dia selalu merungut sakit kaki. Macam lenguh. Kalau kena mesti menangis-nangis. Mesti sakit betul.

Ada juga bawa jumpa doktor. Tapi doktor nasihat minum susu, makan sayur dan buah-buahan.
Tapi tak jalan.


Akhirnya hari ni aku sempat singgah Nu Skin Walk-in Center Melaka, dan belikan dia sesuatu dengan harapan boleh membantu menambah supplement.

Ya, g3. Aku makan LifePak, tapi LifePak tu pil. Budak-budak mana nak makan pil. Maka aku belikan la berbentuk liquid.

Tadi dah beri dia minum. Nampak gaya macam suka. Kalau tak suka sangat pun at least dia boleh consume.

g3 is called fruit from heaven. Dikatakan ia adalah untuk complement food untuk adult dan juga kanak-kanak yang perlu tamabahan intake sayuran dan buah-buahan. Juga untuk tingkatkan anti oksidan.

🙂

Sekarang aku akan minum bersama dengan LifePak, dan beri anak-anak sebagai supplemen. Kita tengok dalam masa sebulan akan datang, bagaimana perkembangan kami semua.

Harap-harap hamzah dan sawda boleh minum juga. Biasalah, budak-budak nih kalau pelik sikit semua diluah semula.

Good luck for us all.

7 thoughts on “Untuk budak tak makan sayur

  1. kak,kita pun makan lifepak…..kita ikut program TRA Nuskin tu…..mak ngan ayah minum g3……safiyyah pun selalu nak minum g3…dia panggil juice…..hehehe kalau mama tok ngan baba tok dia minum, dia pun sibuk nak jugak…..usaha….apa salahnya kan……

  2. salam mama safiyyah.awak pun makan lifepak and TRA? amacam okeh tak? hari ni beli g3, terus luak separuh botol. amboi budak2 suka. tak tahan rasanya. hehehe.

  3. MN, try lah. Kita pun skrg ni jenis makan tak terjaga, plus kerja teruk2. well, as budak2 muda says, badan mau pakai lama.😛

  4. kak, sekarang ni dah minggu ketiga dlm TRA Program…..setakat ni alhamdulillah ada kesan……perut pun rasa best je……akak member ke? kalau berkesempatan, cubalah galvanic spa tu, lepas sekali buat, akak akan rasa bezanya……kita bukan dealer….kakak kita yg dealer…..dia yg supply semua2 tu……

  5. welcome to the club! be aware… be healthy! at last beli jugak yek g3🙂 good investment. mahal2 pun worth buying. Please update me some info / feedback ya. Further inquiries, pls call me.

  6. mama safiyyah, haah member. as for now menguruskan pembleian untuk diri sendiri sahaja. :Phi kak rozie, banyak soalan nak tanya, but tak smepat je.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s