The Nanny Story Revisited

Hari tu baru je kata dah buat keputusan nak stay with the current babysitter. Sekali, semalam entah macamana, aku cubalah hint-hint pada makcik pengasuh, kalau dia tak larat jaga, beritahu sahaja sebab aku tak mahu dia rasa bersalah pada aku dan terus jaga anak-anakku.

Semalam, makcik cakap dia boleh jaga. Lagipun dia dah sayang pada naak-anak. Dan dia nak buat kawan. Anak-anak pun dah besar. Tapi budak-budak dah besar lagi banyak karenahnya.

Aku sendiri pun kadang-kadang tak larat. Apatah lagi makcik. tapi makcik penyabar orangnya. Almaklum, dah biasa menjaga anak dan cucu.

Hari ini, makcik cerita lagi, dia kata anak-anak dia pun setuju kalau dia berehat dari jaga anak aku. Memang sudah sampai masanya. Itu aku akui.

Tapi aku sedih.

Nampaknya, cerita Nanny tak habis disini. Sang suami ada kata pasal hantar anak ke Simpang, rumah saudaranya. Tapi kalau hantar Simpang, might as well stay je dengan current babysitter.

šŸ˜›

Esok aku akan bincang dengan that Indonesian Lady. I hope it turns well.

Please pray for me.

4 thoughts on “The Nanny Story Revisited

  1. kdg2 memang itu cabaran yg kena bila hantar kat mak cik2 esp yg berumur…Dulu2 i hantar gak kat mak cik2 or kakak2, too many problems esp asyik mintak cuti je..last2 balik nursery..alhamdulillah dah 3 tahun budak2 tu duduk nursery yg sama…all the best for you…

  2. mmg payah nk cari babysitter yg bley jaga 3 kids at 1 time. i pn maybe akan face the same problm as urs.. cuz maybe maid i nk balik.. peningla i nnti nk cari org nk jaga anak2 i..anyway, gud luck to u

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s