Da Vinci The Genius Exhibition Malaysia

Pernah baca The Vinci Code?

Pernah tonton movienya?

Pernah tengok potret Monalisa?

Tahukah anda fakta menarik tentangnya?

• Gambar Monalisa tidak pernah dipotong agar bisa dibingkai

• Perbaikan di bagian langit biru latar belakang Monalisa. Sedikit tapi berkali-kali

• Perbaikan di bagian sikut Monalisa karena dilempar batu tahun 1956

• Da Vinci berubah pikiran saat melukis posisi jari telunjuk dan manis di tangan kiri

• Jari kiri tidak sepenuhnya selesai dilukis Leonardo Da Vinci

• Tampak persiapan lukisan di kolom kiri

Ingin mengungkap rahsia si Genius yang juga inventor, artis, saintis, anatomist, jurutera dan arkitek dan rahsia-rahsia disebalik semua karyanya?

Jom ke Pameran Da Vinci The Genius yang sedang diadakan di Pusat Sains Negara bermula 1 Oktober 2009 hingga 17 Januari 2010 dari jam 9 pagi hingga 6 petang.

Pameran yang julung kali diadakan, dan lokasi yang terpilih untuk Asia ialah Malaysia. Bertuahkan kita semua.

Tak tahu kat mana?

National Science Center
Persiaran Bukit Kiara
Bukit Damansara, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur 50662, Malaysia


Tiket boleh didapati di kaunter masuk atau di

Harga?


Admission Charge
Adult: RM25, Children: RM20, Family (2 Adults + 2 Children): RM70, Senior Citizen (55 & Above): RM13

Harga mampu beli.

Kalau nak percuma pun boleh juga. Sila layari blog danialfranklingomez untuk dapatkan tiket free.

Actually aku pun baru tahu pasal exhibition ini, sang suami yang khabarkan sebagai aktiviti weekend ini.

So, apa lagi?

Moh kesana. Nah link davincithegenius Malaysia.

7 thoughts on “Da Vinci The Genius Exhibition Malaysia

  1. dulu lagi selalu pergi kl, skrg dah kurang sikit.biasalah, lain padang lain belalang kan aineena.liza, apalagi, pergi jelah KL. lama lagi tu nak abis.

  2. aaaa…mcm menarik kan? utk pencinta seni mmg ditunggu2 lar nih….tp yg buta seni macam ahkak nih masih x faham2 whats so great about the painting….ngee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s