Tudung Saji

Kelmarin entry pasal tudung, lepas tu ada kawan tulis tudung salji. Hehe.

Macam-macam.

Proses membaiki rumah dan mengganti lampu masih belum selesai. My own Andrew Dan- Jumbo (host of Take Home Handy Man) hari ini mengembangkan sayapnya dengan menggunakan barang-barang dalam rumah untuk kraf.

😛

Habis tudung saji mengkuang rumah dijadikan terendak lampu.

Kebetulan juga dah berlubang puncak tudung saji tu. So dah fit the purpose untuk tutup makanan dari lipas, cicak dan sewaktu dengannya.

Kalau buang, sayang la pulak. Maka, it’s craft time.

😛

Inilah hasilnya dari jarak jauh. Lampu IKEA tu dah mamfus. Tak mahu hidup. Kecewa akak tau.

Tapi tak apa. Kita ada lampu tudung salji eh tudung saji baru. Kalau nak tengok dekat sikit, beginilah rupanya. Hehhehe.

Yang sebelah bilik air tu, ada kayu kan? Itu kain nak gantung pua kumbu beli kat Sarawak dulu. Tapi dah patah pulak. Maka kayunya tinggal disitu.

Nanti mungkin boleh buat kerawang pintu bilik air. Hahahah.

Deko, deko, deko.

Oh btw, nak kena beli tudung saji baru la pulak.

Advertisements

4 thoughts on “Tudung Saji

  1. nak beli lampu bodo2 pun mahal. kena pulak gaji bulan ni dah dapat awal. mana nak cekau duit.terpaksa lah jadi kreatif.:P

  2. eh aku suka la kaler kuning dining ko ni. wat mood lapar on.pss: aku pun sangap gle gaji awal bulan lepas (raya).. sib baik bertahan & utang 120 je kat hubby beli Qaseh utk jual kat org.. wakakakaka. esok gaji! so dptla duit qaseh (org beli pun utang sbb tunggu gajii.. haha)

  3. kaler kunig diraja tu. eheh. aku ni hah, bulan in punya gaji dah dapat awal bulan pasal deepavali. skrg sangap la sampai 25hb bulan depan. pokai sangat dah nih. dengan harapan encik suami baca dan memahami keadaan saya ini.:)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s