Tudung Saji

Kelmarin entry pasal tudung, lepas tu ada kawan tulis tudung salji. Hehe.

Macam-macam.

Proses membaiki rumah dan mengganti lampu masih belum selesai. My own Andrew Dan- Jumbo (host of Take Home Handy Man) hari ini mengembangkan sayapnya dengan menggunakan barang-barang dalam rumah untuk kraf.

😛

Habis tudung saji mengkuang rumah dijadikan terendak lampu.

Kebetulan juga dah berlubang puncak tudung saji tu. So dah fit the purpose untuk tutup makanan dari lipas, cicak dan sewaktu dengannya.

Kalau buang, sayang la pulak. Maka, it’s craft time.

😛

Inilah hasilnya dari jarak jauh. Lampu IKEA tu dah mamfus. Tak mahu hidup. Kecewa akak tau.

Tapi tak apa. Kita ada lampu tudung salji eh tudung saji baru. Kalau nak tengok dekat sikit, beginilah rupanya. Hehhehe.

Yang sebelah bilik air tu, ada kayu kan? Itu kain nak gantung pua kumbu beli kat Sarawak dulu. Tapi dah patah pulak. Maka kayunya tinggal disitu.

Nanti mungkin boleh buat kerawang pintu bilik air. Hahahah.

Deko, deko, deko.

Oh btw, nak kena beli tudung saji baru la pulak.

4 thoughts on “Tudung Saji

  1. eh aku suka la kaler kuning dining ko ni. wat mood lapar on.pss: aku pun sangap gle gaji awal bulan lepas (raya).. sib baik bertahan & utang 120 je kat hubby beli Qaseh utk jual kat org.. wakakakaka. esok gaji! so dptla duit qaseh (org beli pun utang sbb tunggu gajii.. haha)

  2. kaler kunig diraja tu. eheh. aku ni hah, bulan in punya gaji dah dapat awal bulan pasal deepavali. skrg sangap la sampai 25hb bulan depan. pokai sangat dah nih. dengan harapan encik suami baca dan memahami keadaan saya ini.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s