Apo nak dikato laie?

So Umar brings back all his exam papers. I love going through his answers and mistakes. By doing so, i would be able to evaluate what and how he think when he was sitting for the exams.

Ada satu yang menarik perhatian. A simple question and the mistake is a recurring one.

Soalannya, bulatkan pada gambar yang betul. He was suppose to circle the answer but this boy, he colored them instead. Somehow, that wasn’t the problem.


Nampak tak yang cikgu dia buat arrow guna pen merah tu? He didn’t answer that question. Macam biasalah, cikgu besar a.k.a akak jugak akan tanya agaknya kenapa dia salah kat soalan itu.

Dia cakap, Itu bukan salah. Macamana nak warna? Kan dah warna hitam tu.

Adoilah adoi. But it is true, kening kan warna hitam.

πŸ˜›

i’ve told you, right? it is a recurring one. Before ni kes color snow.

πŸ™‚

Btw, his marks was ok, average lah. A few 90’s and one paper with 60 marks which was Arabic. That scares the shit out of me because we actually enrolled the kids to Arabic primary school.

I hope he is ready for that. I hope WE are ready for that too.

Advertisements

10 thoughts on “Apo nak dikato laie?

  1. hahaha! anak u kelakarla…. pandai dia jawab.tapi walaupn he's right in away, wic is kening takleh kaler sbb hitam, but he still tak mnjawab soalan ie "bulatkan". :panak i pulak x smpat jawab few questions. bile tanye nape tak sempat, dia jawab, "soalan byk sgt, mcm mana nk jawab, mestila tak smpat". bley?

  2. hehhehehe.. i as a teacher.. kadang2 pun kena mcm ni jugak.. paham ape yang murid tu cuba nyatakan.. but the instruction tak sama dgn cara murid jawab.. so still salah.. takpelah.. it is the process of learning.. lama2 nanti dia faham.. πŸ™‚

  3. TMUkmkd, haha solan tak salah, umar yang tak pandai baca soalan.arin, in a way betul jugak le. lain le kalau mat saleh, kening blonde.:Pkak ika, umar punya cara pike lain sikit. or maybe budak2 memang innocent macam tu kot. si irfan pun funny eh?teacher liza, banyak2 bersabar ya dengan budak2 sekolah. :)umarzuki, dia memang sukasuki jawab soalan. takde kaler baru pun.kak gjie, umur dia 5 thaun. we decide that we need to be more serious with his studies next year.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s