Cooking Mode Reactivated

Hari ini banyak undangan, tak payah masak. Makan free yay!

Tapi undangan semuanya jam 12 keatas. Abis tu anak-anak mengaruk nak makan. Jangan kata anak, perut sendiri pun nak kena isikan.

Maka kusinsing lengan buat menu istimewa. Cekodok.

😛

Biasalah, konon-konon nak berinovasi, sekali sang suami awal-awal berbasa-basi tanya apa yang aku bubuh dalam adunan. Dia sambung lagi yang dia suka cekodok plain saja.

Faham lah aku yang dia tak mahu makan benda pelik-pelik tak tentu rasa. Tapi, alamak, aku dah campur keju parmesan pula. belasah ajelah.

Ada satu petua yang aku baca, kalau nak pisang goreng rangup, campur minyak masak panas barang sesudu dalam batter. Aku cuba apply dalam cekodok.

Wah, betullah! rangup diluar, lembut didalam.

Hehehe.

Sekarang semua ornag dah alas perut, boleh kita berjalan-jalan memenuhi undangan.

Selamat berweekend semua.

6 thoughts on “Cooking Mode Reactivated

  1. eh kak ed, yeke?kak ed lah sifu dan motiovasi masak memasak saya tau.takpe, cekodok tu kalau tak jadi pun takpe, cekodok adabi ada.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s