Mak, dah yak

Dalam beberapa minggu lepas, aku dan sang suami ajar hamzah supaya beritahu kalau dah berak dalam diapers. Kadang-kadang Hamzah ni tak nak beritahu. Diusungnya diapers busuk kehulu ke hilir.

Jadi result dari ilmu yang diajar tu dah nampaklah sekarang. Tapi, ya ada tapinya, yang aku heran setiap kali dia nak minta dicebok, aku jugak yang dicari.

Why? Why? Why?

Ada satu pagi, dia kejut aku cakap dah berak.

“Abah mana?” tanyaku sebab Hamzah memang tidur dengan Abah.

“Abah do (tidur)”.

Lantas aku pun berkata dengan diri sendiri,”yang aku ni pun bukan tengah tidur ke?”

Kenapa aku dikejut? Kenapa tak kejut abah?

Kenapa? Kenapa? Kenapa? (Siap echo sekali, hehehhe)

😛

7 thoughts on “Mak, dah yak

  1. huhu.. kna train suh paggil abah lak.. ;pdh 3 bln khadeeja tp masih bule kira dgn jari tangan bape kali hasben gue tukar diapers.. huk2..

  2. kak bina. pastu isteri2 cari suami dan mintak tolong suami cebokkan sebab syurgakan dibawah tapak kaki suami. hehhehe.len, train jangan tak train.mum2h, why laa kan?

  3. macam kawan aku, part makan nak kena dia gak suapkan.. walhal ayahnya ada je takde wat apa.. bila tanya, kenapa tak suh ayah suap.. jawabnya, mama suap lagi sedap.. hehe..anak nak bermanja tu..tak dpt tido ngan mak, dapat mak cebokkan pun jadilah😛

  4. hihi i kalau anak nak pee in public toilet(bcoz i penggeli) or most of the time when at home.. i'll pass to dear hubby… selalu gak dia protest asyik abg je yg kena.. so i jawab… sy dulu beranakkan dia tak kecoh pun baru suruh basuh berak anak dah bising. buat jelah kira your bonding time lah tu..hihihihi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s