Nur Kasih Cinta Balkis Dihalang Nenek Kebaya

I will definitely miss the final episode of Nur Kasih. Eh ye ke final episode? Macam ya macam tak. Sebab si Adam dah pergi Mumbai, kalau tak silap lepas tu cerita habis.

πŸ˜›

I will definitely miss the final episode of Nur Kasih pasal ada program Petronas Sehati berdansa ke eh Satu Suara tu. Tapi takpelah. there’s always catch up tv.

And i tried not to get hook to Nenek Kebaya. Partly because the Nenek to Nenek Kebaya si Shamsiah tu sangat scary okeh. Dah la cakap sorang-sorang. Pastu ada makhluk ketiga yang unseen. Pendapat aku ialah kalau cerita hantu yang hantu tak nampak ni lagi scary mary sebab hantu tu bergantung pada imaginasi kita and our imagination can go wild. So i avoid that story at night.

Cinta Balkis tu cerita menda pula? Ni Kak Ggie la ni pi tanya kat facebook. So aku gi tengokla semalam petang. Macam best la jugak. Aku suka gak si Eira Syazira tu, tapi menyampah la sangat kat hero tua. Dah la kau nak jadi hero, kau berlakon jadi anak muda lak tu. Double loathe.

Eh, what’s with all these series stories?

Ada somebody i know memberikan anak nama yang kebetulan nama kepada heroin cerita siri kat tv. Anak first dia Qistina. Kebetulan time tu ada cerita Spa-Q.

And not so recently, he has got a new girl. Time tu cerita Senandung Si Dayang tengah hot kat tv. Aku risau nanti nama anak dia Dayang Senandung je.

πŸ˜›

But in the end, his daughter’s name is Qalisyah. I bet must be named before heroin cerita Qalisya kat Astro Prima kot.

Hati-hati siapa ada isteri yang suka tengok cerita bersiri.

πŸ™‚

4 thoughts on “Nur Kasih Cinta Balkis Dihalang Nenek Kebaya

  1. hihi..ini la dinamakan pengaruh rakan x berapa sebaya..:)..gue pun x sukak hero tu..eh dia hero ke? bukan si hasan tu? :pbtw, nur kasih ada tayang smula dari episod 1 kt tv3 kol 7.30 – 8.00 p.m non stop xde iklan. pi la tgk tp make sure maghrib dulu..kang x berkat..hahaha..:p

  2. saya.. (manja)ahahhahkak gjie, pengaruh rakan tak sebaya? hahahha.saya tgk gak nurkasih tu smlm. sbb episode 2 tak tengok. baru tahu yang diornag bukan adik beradik betul.skrg belum pukul 7 dah azan, mmg kena sembahyang dulu la before tengok nurkasih tuh.tapi episode2 yangd ah tengok malas nak tengok semula. muak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s