Struggle

Struggle betul pagi-pagi nak kena bagi Sawda makan ubat. Macam nak bagi minum racun je lagaknya.

😛

Dalam rumah ni yang suka makan ubat Umar seorang je. Tak sakit pun mengaku sakit sebab nak makan ubat.

Hamzah?

Aku bubuh dalam susu je terus. Kalau tak, jangan la harap nak masuk ubat tu dalam mulut.

Anyway, semalam (dan beberapa minggu sebelum ni) aku ada tercari-cari seorang rakan sekerja pasal satu sistem yang dia buat tapi dia tak deliver lagi. Rupa-rupanya admitted di wad. Tak pasti sakit apa.

Teringat aku kata-kata dia, “saya memang senang sakit. Kalau ada siapa-siapa sekeliling saya sakit, saya mesti terjangkit”.

Kesiannya kan?

Semoga cepat sembuh. Sistem tu boleh tunggu. Bak kataku pada Lara dulu-dulu, kalau sakit kita memang kena pentingkan diri sendiri. Sebab kalau apa-apa terjadi pada kita, company terus boleh cari pengganti.

Lu fikirlah sendiri.

5 thoughts on “Struggle

  1. kat umh aku, hanum dah ok sket bg ubat, kalau dak dulu mcm2 cara.la nih, si zara.payah tol!silap2 org kalau dengar,ingat kita dera anak sebab budak melalak tak hengat nya!

  2. aku pun scary bila anak2 demam. bukan apa, macam kau cakap, macam nak kasik makan racun!!Bila dia demam, aku lagik lah dedau badan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s