Home la la la la land

I am at home. For lunch. Cuma hari ni budak-budak tak ada. Bapak budak pun tak ada. Pergi Zoo Melaka. Rombongan sekolah Umar. Tadi aku call, sang suami cakap dia tengah beratur nak dapat ais-krim free.

😛

Apsal la timing tak kena? I was on leave last week and we did nothing. Tapi this week, bila mana aku ada berjujuk meeting, dan bersusun kerja nak dibuat, diroang boleh ad rombongan pergi Zoo?

So not fair.

Anyway, this morning i went out to work at 7.44 a.m. Sempat lagi tu pergi tuang minyak dulu. Sebabnya pasal nak mandikan budak-budak dulu. They have to be at school by 8.00 a.m. Nak ambil hati punya pasal, terpaksala mandikan diorang. Nasib baik office dekat. Kalau kerja tempat lain boleh ke keluar rumah lambat-lambat and still sampai on time?

Haa jawab jawab la sendiri. Heheh.

On another news, the husband told me yesterday that this year’s korban will be held at our house. Memang normally adik-beradik dia ada buat korban and normally it was held at their family place in Permatang Serai.

Bagus gak buat kat rumah aku. Meriah sikit.

🙂

Cannot wait for raya haji to come. Cuti-cuti and cuti!

Yeay!

2 thoughts on “Home la la la la land

  1. hah betui la!huhu aku hr tu gado dgn syed psl aku guna "berjujukan" to refer to the amount of work i had to do.. pahtu beriya dia kata "berjujutan".. siap google.. huhu.. kita dh berzaman guna berjujuk berjujukan kan? :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s