Random Updates

Truly random.

Tiba-tiba angin malas nak guna komputer datang, so bukan saja tak blog, tak fb semua pun tak.

So here comes school holiday. 7 minggu lak tu. Takde plan lagi sebab i am busy at work since budak nak periksa, and then nak proses result, and nak publish result, and then ada intake baru, and student lama nak register.

Gosh.

Another random story, Hamzah sedang dalam proses potty train since yesterday. He wetted himselft twice. Dia tak kisah pun kalau seluar dia basah. So how?

And another story, since Hamzah dipotty train, kitorang tak dapat keluar sebab kalau keluar nak kena pakaikan diaper. Pity kan?

And since we all tak dapat keluar, i spend my time overhaulin’ the house.

Habis semua aku kerjakan. Living hall again jadi mangsa. Semalam siang aku kemas work room encik suami. Banyak gila kertas dan surat tak pakai. Petang pulak tukar position tv pulak kali ni. Tapi the husband ok je, so i am happy.

Then today, aku pi kemas almari-almari-almari kitorang. 3 wardrobes okeh. Pengsan.

Sebab malas sangat nak melipat baju, so aku dedicate satu almari untuk sang suami, semua t-shirt digantung. Ada 2 dozens lagi yang tak dapat gantung sebab takde hanger. Kalau ada hangers pun, takde space.

Chest cupboard kitorang dah jadi almari budak2. Itu pun tak cukup jugak.

And baju-baju aku, gantung atas-bawah pun masih tak cukup.

Semuanya tak cukup. I wonder how people yang suka beli baju cope with the space.

Esok ada meeting sampai malam. Seriously, i feel like skipping the night session. nak buat analisis PEST la apa la.

We’ll see how it goes.

Tanduk sudah tumbuh nih.

🙂

4 thoughts on “Random Updates

  1. yey ada geng malas lipat baju. my solution… some i hang, yg tahan lasak i sent to dobi… membantu org melayu meniaga. dobi siap lipat.

  2. Pingback: Pengalaman dan Tips Untuk “Potty Train”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s