Bravo My Boys!

BRAVO HAMZAH!

Hamzah is fully diaper-less now. He refuses to wear diaper even at night. Kagums yang amats.

🙂

Of course ada accidents tapi nasib la yang jaga tu bukan aku.

Semalam bawa pergi MITC, and mula-mula aku cuaklah. Tapi cuba menkonfidenkan diri sebab sampai bila aku tak boleh jalan-jalan sebab dia tak mau pakai diaper kan?.

Terkejar-kejar aku nak bawak dia masuk toilet. nasi baik mmg ada toilet yang free. kalau tak jenuh gak nak bagi dia tahan bladder.

Hehhe.

BRAVO DARLING HUSBAND!

Sebab atas kesabran beliaulah Hamzah berjaya dilatih tanpa diaper. Kesabaran dia memang sangat mengkagumkan.

Aduhai.

Dulu Umar pun beliau jugak yang latih. Waktu tu aku pregnant. Takde la kuasa aku nak melatih dia. karang habis birat2 budak.

Terima kasih yang, terima kasih berbanyak-banyak.

Lepas ni Sawda pula?

BRAVO UMAR

Dia sangat pandai menjaga Hamzah. hari isnin ke hari selasa lepas, dia mandikan Hamzah waktu siang.

Alkisahnya, sangs uami dah mandikan Hamzah sebelum dia pergi kerja. Tapi dipakaikan baju tshirt dengan seluar yang budak-budak ni refer sebagai seluar malam (seluar untuk tidur).

Si Umar pula bangun lambat. Jadi bila dia bangun, sang suami dah tak ada. Dilihatnya pula hamzah pakai baju malam macam tak mandi. Maka, dia pun mandikan la Hamzah.

Hamzah pun mandi dua kali siang tu.

Dipilihnya baju untuk Hamzah cantik sekali. Jersey Kedah dan seluar panjang jalan. Bersih dan kemas.

hebat, hebat, hebat Umar nih.

Again, bravo my boys!

I am proud of you guys.

11 thoughts on “Bravo My Boys!

  1. part accidents tu biasala, bdk2 nk latih without diapers, msti ade terkucil.. eh hamzah bape thun?part umar mandikan hamzah kali ke2 tu, kiut plak si adik tu akur aje kata abg.. hehe, ni msti suke main air..

  2. hamzah bulan 12 ni baru nak masuk 3 tahun. eh, saya rasa keciklagi pulak anak saya nih.:)umar tu kuart naik angin macam saya. Tapi hati dia lembut. Kalau tengok adik kenamarah, mesti dia akan beralah. itu tak macam saya.say apun rasa hamzah suka nak join main air. itu yang rela tuh.

  3. wah kagum dengan umar. Pandai jaga adik dia…congrats buat hamzah, dah tak pakai pampers…eheheheeAshraf malam pakai kan agik…, kencing kuat lah malam2…!! Pampers dia pepagi penuh…!! Dia tido jam 11 malam, bangun 10 pagik, mau tak penuh pampers…!! Minum susu agiks…6 oz sebelum tido….

  4. yeayyyy!!!!……good boy!ajmal dah 2x pegi rumah org pastu membeseyyyy…..huhuhu….sbb leka main2 dgn rakan sebaya…nampak gaya lepas nih kena always remember tanya dia time2 dia tgh huru hara main2 tuh…..

  5. vogue, hamzah so far tak bawak gi jauh2 lagi la. tapi masa kaT permatang serai smlm pun ok j e.cuma dia ni tak reti guna toilet bowl utk berak. nak cangkung gak. terpajksa la mencemar dulii pi kutip poop dia.sorry ye, agak gross.:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s