vertigo

Kejadian pusing kepala dan pening2 itu dikenali sebagai vertigo.

Doktor prescribe merislon.

Ada banyak faktor boleh menyebabkan vertigo, ear infection, brain injury, migraine.

A doctor friend suggested me to get a full ear examination or brain ct scan to be sure.

I am suggesting myself to get a break of work, boleh tak gitu?

hehehe

4 thoughts on “vertigo

  1. wa, refer to post2 aku before nih pasal vertigo.abah aku, doc suspect ada vertigo.and mmg doc kasi ubat tahan pening ntah pe nama ubat.so far alhamdulillah.dah takde pening2 dia.constant mkn ubat.kalau dak cam last week, 3 hari turut2 asik nak tumbang je ( explain why aku selalu ader kat melaka..heheh ).kawan aku pon ada vertigo.she even admitted 4 days kat hosp due to vertigo coz non stop muntah and mmg vision kurang tepat.after doc prescribed ubat tahan pening and apa lagi, la nih dah ok.tapi still under medication la.but, nak hilangkan penyakit nih makan tahun.bukan pas makan ubat few times , bleh hilang.

  2. me, a meniere's disease patient. adik beradik ngan vertigo wpun ada lainnye.start kena mungkin dah lama tapi dpt tau 2 thn yg lps sbb nk pitam kat opis & hilang ingatan tiba2. examination yg dh buat : brain scan, blood test, ear test & even eye test, etc. admitted 2 hari just kena rest & amik pil tido. On medication for betaserc 16 (tak suke! i hate drugs). as a patient, tido pun ada style yg betul. kalau time sakit tu dtg, ada cara nak bertindak. mmg betul makan ubat mungkin boleh jadi forever, bergantung kat ubat or terlalu lama nak pulih betul esp kalau too depending on drugs. byk usaha2 lain yg boleh bantu. yg penting, awal2 nie kena buat test2 yg patut to make sure part2 lain (esp. brain) takde ape2. take care… and please rest cukup (wpun org pompuan nie payah), kena jugak!

  3. oh arin, aabah kau pun ada vertigo? akan ku gali semula posting lama.eucy, itu la. ingat kanpasal darah rendah ke, kureng gula ke.kak rozie, masa dok baca2 pasal vertigo ada gak jumpa pasal meniere's disease.nak pergi jumpa doktor yang tertangguh lagi nih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s