Hati-hati shopaholics

Wah, lepas sembahyang jumaat maghrib aku tengok sang suami tengah baca berita apa yang menarik sangat kat Internet nih.

Rupanya AEON Jusco terbesar di Malaysia (katanya) meletup siang tadi. Seorang mangsa mati. Orang Melaka baru nak syok-syok shopping tempat baru la kat Jusco di sebelah Tesco tu hah. Infact, Jusco ni belum pun dibuka secara rasmi. Plannya buka 17 Disember nih.

Baca-baca lagi, lapor akhbar, meletup kerana kebocoran gas. Dan kebocoran itu menyebabkan kebakaran. Tapi yang cedera dan meninggal tu bukan kerana terbakar. Tapi dek kerana flying debris.

Nak baca lebih lanjut, pi baca kat thestar ya sebab akak ni adik ipar reporter je. Ni akak bagi linknya.

Maka hati-hati bila bershopping.

note: dah tak sabar nak jumaat agaknya, sampai sembahyang maghrib jadi jumaat. hehheheeh

Advertisements

8 thoughts on “Hati-hati shopaholics

  1. wawa,aku siap dah aim nak pegi ari khamis masa opening dorang..!! Pampers mamy poko rm43 ajerrr…aku belasah gelak dengan belinda jerrr bila dengau jusco meletup…scary, tamau gie ….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s