Hati-hati shopaholics

Wah, lepas sembahyang jumaat maghrib aku tengok sang suami tengah baca berita apa yang menarik sangat kat Internet nih.

Rupanya AEON Jusco terbesar di Malaysia (katanya) meletup siang tadi. Seorang mangsa mati. Orang Melaka baru nak syok-syok shopping tempat baru la kat Jusco di sebelah Tesco tu hah. Infact, Jusco ni belum pun dibuka secara rasmi. Plannya buka 17 Disember nih.

Baca-baca lagi, lapor akhbar, meletup kerana kebocoran gas. Dan kebocoran itu menyebabkan kebakaran. Tapi yang cedera dan meninggal tu bukan kerana terbakar. Tapi dek kerana flying debris.

Nak baca lebih lanjut, pi baca kat thestar ya sebab akak ni adik ipar reporter je. Ni akak bagi linknya.

Maka hati-hati bila bershopping.

note: dah tak sabar nak jumaat agaknya, sampai sembahyang maghrib jadi jumaat. hehheheeh

8 thoughts on “Hati-hati shopaholics

  1. wawa,aku siap dah aim nak pegi ari khamis masa opening dorang..!! Pampers mamy poko rm43 ajerrr…aku belasah gelak dengan belinda jerrr bila dengau jusco meletup…scary, tamau gie ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s