Rasuah

Tadi siang dalam meeting Pengarah ada cerita pasal rasuah. Berhati-hati menerima hadiah, takut ada kepentingan.

Kawan yang duduk disebelah mesyuarat itu pun sambung bercerita pasal rasuah. Hatta limau sebiji pun jangan terima kalau tak kena gaya.

Balik dari lunch tengok ada rakan-rakan staf yang tak masuk office lagi. Setengah jam kemudian baru nampak muka. Mereka balik bawa pisang goreng dengan ucapan,

“khas untuk kak zura. Semoga tak marah-marah kalau perut kenyang”.

Aduhai.

Niat adik-adik mungkin baik. Tapi ucapan tidak kena gaya.

Seleraku terbantut nak merasa.

Mungkin dulu aku dah beri penanda aras yang buruk untuk diikuti.

Aduhai la lagi.

6 thoughts on “Rasuah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s