Rasuah

Tadi siang dalam meeting Pengarah ada cerita pasal rasuah. Berhati-hati menerima hadiah, takut ada kepentingan.

Kawan yang duduk disebelah mesyuarat itu pun sambung bercerita pasal rasuah. Hatta limau sebiji pun jangan terima kalau tak kena gaya.

Balik dari lunch tengok ada rakan-rakan staf yang tak masuk office lagi. Setengah jam kemudian baru nampak muka. Mereka balik bawa pisang goreng dengan ucapan,

“khas untuk kak zura. Semoga tak marah-marah kalau perut kenyang”.

Aduhai.

Niat adik-adik mungkin baik. Tapi ucapan tidak kena gaya.

Seleraku terbantut nak merasa.

Mungkin dulu aku dah beri penanda aras yang buruk untuk diikuti.

Aduhai la lagi.

Advertisements

6 thoughts on “Rasuah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s