nothing is too late

I sent umar to kelas mengaji today. Has been wanting to do that since like forever tapi tak berjaya (mungkin jugak sebab tak berusaha bersungguh-sungguh).

Ada jugak ajar dia dirumah but it failed. Student tak focus plus tukang ajar tak berdisiplin.šŸ˜›

Then the husband cakap kalau boleh dia nak cari Ustaz/Ustazah yang boleh ajar Arab sekali. So barulah kita faham apa kita baca.

Alhamdulillah, dibukakan jalan, dipermudahkan cara. Sorang colleague yang duduk hampir dengan rumah cerita pasal anak dia Umur 6 tahun dah mengaji juzuk 13. Cerita punya cerita dia pun beritahu tempat mengaji yang sememangnya sekangkang kera dari rumah. Dan, Ummi Aishah (Ustazah) pun pandai Arab.

Maka hari ini aku dan Umar dan Hamzah pergi kerumah Ummi Aishah. Bukan Umar je yang belajar mengaji, Hamzah pun berminat sama.

Dan, dan, dan, aku rasa tak terlambat untuk aku mula mengulang Ilmu Tajwid. Sambil-sambil tu belajar sekali bahasa Arab.

It’s never too late for anything i guess.

3 thoughts on “nothing is too late

  1. wah bagusnya moga menjejak langkah bdk 6y-o yg dah read juz 13 tu! jibril pun dah start on his iqra' in school. seems alhamdulillah. rasanya mak dia pun kena blajar lg to improve more. Insya Allah.

  2. syukur alhamdulillah!! Anak2 harus dibentuk dari kecil.Aku setiap kali mengaji mesti mengangkut Ashraf skali, biar dia ade minat nak mengaji sama. Bila time aku atau abah dia mengaji, dia akan duduk sebelah kami. Mudahan2 anak2 kita semua akan jadik anak yang soleh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s