Marble Shooting

Umar had been pestering us to get him a b-daman for so long. He, infact had saved up RM15.50 to buy it himself. The money comes from all sources, Pak Min, Mok De, and of course, our small changes.

😛

He finally got what he wanted yesterday. I thought the toy is just like belas-belas ringgit, but the husband said, it might not last long if we buy him the pasar malam ones.

Yeah, right.

So we went to Jusco last night. Oh-Em-Gee, the one he choose costed us RM42.50 (or something like that).

Gilo.

Tapi we bought one for Hamzah too. Tak syiok la main sorang-sorang kan. Hamzah’s was a bit cheaper. Still, it kopak la jugak akak.

Ingatkan benda alah ni dah siap, rupanya nak kena pasang-pasang. And the instructions was on Japanese.

Double gilo.

Sang suami buatkan si Hamzah punya manakala aku buatkan Si Umar punya. Sekali dah siap pasang semua, tengok tak jadi.

Triple joy eh gilo.

Aku nak betulkan tapi sang suami kata esok boleh sambung. Maka tidurlah aku dengan kepala berserabut memikirkan cara nak pasang B-Daman dengan betul.

The husband teased me saying that i wouldn’t be able to sleep last night because of the unsuccessful installation, but he was even worst. I saw him you-tubing B-Daman before i went to bed.

😛

Normally, when i return from work, i would go wash myself and pray and lepak-lepak after that.

Somehow, the routine changed today. I reached home, and straight away repaired the B-daman.

Hehehe.

And i finally succeeded. Just before Maghrib.

Gilo-kan?

Then there’s another problem. To play B-daman, one needs at least a marble. Ye, guli kak non. And you know, guli tu kecil. Senang melantun pun ya.

Jadi kerja aku dah bertambah pula.

Cari guli lepas budak-budak ni tembak.

So please, please, please mothers out there. Janganlah belikan B-Daman untuk anak-anak kalau nak stay sane.

😉

4 thoughts on “Marble Shooting

  1. hahaha k1 pun ada satu.. if i'm not mistaken dia punye dlm 90++ kot sbb ada tmpt training la apa… gile ek..mainan yg ntah apa2 tu pun mahal.. and rasanya ayah dia kot yg bertungkus lumus pasangkan.. ahkak tak kuasa nak layan…tp mamat tu dia main dia la yg kemas sendiri… klau tak kena jerit ngan mak dia..

  2. wah umar dah dapat, bukan boys je minat B-daman.Nurin tu pun ada hati, tapi nasib baik tiap2 kali dia belek benda dia akan cakap dia nak tgk je tak nak beli pun, tapi each time nampak benda tu dia akan belek. kesian pun ado. tapi mak dia ni malas nak melayan benda tu

  3. tengk katun dia best gak kak. memang labudak2 suka kan. saya ni pun sebab dah lama sangat ak belikan toy baru dan dia pun ada effort kumpul duit, so saya belikan lah.kalau tak, janganla harap.:)

  4. my brothers used to have b-daman when they were younger. tp time tu biasa2 je, dah siap pasang sekali ngan marbles. so takdelah pening2 kepala nak tolong pasangkan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s