H1N1 again?

Walaupun kak non kerja dihospital sekarang, tapi kak non pun tak berapa nak sure samada ada ke tidak kes H1N1 +ve. Maka tak boleh nak buat kenyataan umum lah kan pasal H1N1.

Anyway, masa awal-awal lapor diri haritu, kak non dioffer H1N1 vaccination. Why do i get vaccinated? Yelah, walaupun kak non bukan paramedik, tapi kira frontliners jugak la kan.

Dengan cargasnya kak non sign, tapi bila tengok-tengok sekeliling, macam ramai je yang tak mau ambik jab tu. Confuse sekejap.

Google-google la jugak tapi tak ada info apa-apa pun pasal vaccination ni, baik yang buruk ataupun yang baik. Maka, kak non tawakkal jelah.

Jadi, dipendekkan cerita, hari Jumaat lepas kak non ambik suntikan tersebut. Tak sakit pun. Yelah, macam jab biasa je. Berdesup kak non kembali ke office selepas tu. Tapi kami dinasihatkan makan ubat KK (kami satu keluarga panggil paracetamol ubat KK sebab kat ubat tu ada tulis KK = Kementerian Kesihatan, i suppose. heheh)

Balik lunch, mengantuk tak ingat. Baik juga lunch break hari jumaat panjang, dapatlah melelapkan mata barang sejam.šŸ˜›

Pergi office semula steady je. Before balik pun, kawan-kawan tanya ok tak? Wah, kak non hepi-hepi jawab ok. Sempat lagi balik tu pergi Metrojaya Warehouse Sales kat MITC.

Sekali tu, bangun pagi semalam, badan rasa bukan semacam. Dah dua tiga macam. Sendi sakit, demam. Maybe tu side effects dia la kot. Tapi takde lah teruk sangat. Cuma tak selesa je.

Hari ni demam dah tak ada. Cuma masih lagi sakit sendi-sendi. Harapannya terpelihara dari virus, untuk diri sendiri dan juga anak-anak serta keluarga. Rasanya sawda sedikit sebanyak dapat jugak benefit dari vaccination ni agaknya.

According to the CDC, nursing mothers are advised to continue breastfeeding while taking prescribed antiviral medications.

I guess boleh jugak dapat vaccination from GP sebab bora ambik hab kat klinik kawan dia dengan kos RM45.

Selamat menjaga diri dan pastikan jaga kebersihan.

šŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s