Home (made) spa

Sang suami ku itu sebenarnya manja orangnya. Kalau weekend tu, ada sahaja benda yang dia nak. Cucikan rambut ala-ala saloon, facialkan muka, dan yang terbaru semalam, bersungguh dia nak scrubkan badan dia.

Alahai, mana ada simpan body scrub kat rumah. Dah lama habis tak berganti. Kalau ada loofah, tak ada scrub pun takpelah jugak kan? Tapi ini memang hapa pun tak ada.

Dia beria sampai nak pergi kedai pergi cari. Belum keluar taman lagi, dia dah pusing balik sebab kenduri aqiqah rumah jiran kami dah nak mula.

😛

Kerana kesian dah kasih-an, aku cubalah juga scrubkan badannya. Terfikir pula rasanya macam pernah baca atau tengok somewhere guna brown sugar (gula perang). Kat rumah pun ada stok gula perang bahan buat kek. Aku campur dengan madu. Belasah je lah. Yang penting gosok jangan tak gosok.

Baunya sedap. Rasa pun enak. Heheh. Selesailah scrub badan, scrub muka dan syampoo kepala.

Baki homemade scrub tu, aku pula yang guna masa mandi petang semalam. Wah, ada rasa macam scrub kita beli kat kedailah. Muka pun nampak licin sikit. Hohoho. Sendiri buat sendiri pujilah.

Well, desperate times call for desperate measures kan?

2 thoughts on “Home (made) spa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s