Aku dimata mu

Sadis betul tau bercakap dengan umar nih. Dah la semalam dia cakap nama wawa tak sesuai untuk aku sebab dah tua (literally). Wawa tu comel untuk kanak-kanak je.

Hari ni pulak, masa aku tengah tengok cerita Oh Ibu! yang Aaron Aziz tu berlakun, dia boleh kata Sheila Mambo tu berlakon tua tapi muka dia muda. Contoh orang yang tua tu macam muka aku.

Amboi! Amboi! Amboi!

Tak sayang mulut anak aku nih.

Tapi takpe, maybe begitulah aku dimata dia. Kena pula masa berjalan-jalan kat FB tengok Arin update blog cerita pasal site in20years yang boleh morph muka orang in future.

Akak pun terai la dengan harapan nak tunjuk beza muka muda dan muka tua kat Umar (sanggup tu).

Tada!

That would be me even before aku pencen tau.

I should stop whining, and worrying the unnecessary. Barulah boleh awet muda.

Kalau tak nanti ada banyak tahun lagi nak pencen muka dah tak semenggah gitu.

😛

7 thoughts on “Aku dimata mu

  1. hahahha..umar memang best la kalau di bawak bercakap.ko jgn pikir bebanyak, kalau dak sure alignment muka lari sket dari yang di predict nih..:)

  2. arin, tengok lama2 takde la teruk sangat muka aku tu bila dah tua. ahah. masih sweet. tapi nama wawa memang kena drop la. ahahhaha.kak awie, itu le. kecik2 boleh tahan. kalau dah besar cakap selamba laju takde filter mau kena. hehehe.but sheila mambo compared to me she's younger yang tak boleh terima. kalau nora dasnish ke ye jugak. ahaha

  3. adoi…anak oii..hehe..redho jek la gbam!!..eh, x tanye dia nama gbam seswai tak?..:pbtw, sila simpan gamba morph tu..and compare bila tiba masenye..tp ahkak rs, ur face will be much2 better than that kot..sekarang pon nampak cam suwit 17..umar saje je tuh..hiks..;)

  4. cik jijah, wawa tu sebenarnya nama comel i untuk the husband je. tapi biasalah, lepas tu melarat2. kak gjie, dia tatau lagi ornag panggil saya gbum. itu nama masa sekolah ngan matrik. kat U pun kawan2 rapat2 je lah.tapi suami saya suka ejek gbum gbum tu. :Pkak kay, mak saya pun kata muka saya tak berubah. well, wrinkled here and there sbb tak jaga semua adalah, tapi kalau orang lama tak jumpa isya allah boleh kenal lagi.and yes, he keeps me entertained. tapi everybody in the house macam tu.banyak cakap. and most of the time, semua ornag nak cakap dalam masa yang sama. dari bapak sampai ke budak perempuan tu.kadang2 kena ambil nombor nak cakap. tu yang bila sampai turn, dah lupa apa nak cakap. seriously.:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s