Berhenti kerja

bodoh tak kalau berhenti kerja especially kerja kerajaan?

itu je soalannya.

10 thoughts on “Berhenti kerja

  1. salam wawa,bagi kakchik TAK BODOH jika sudah ada wawasan dan perancangan yang lebih baik untuk masa depan diri dan keluarga. apa yang penting, kepuasan diri sendiri dan berhasil penat-lelahnya.

  2. Depends pada hala tuju dan pelan tindakan yang kita nak buat pada masa depan. Jika perkara yang kita akan laksanakan tu adalah lebih baik untuk keluarga dan ummah daripada keadaan sekarang, maka itu adalah pilihan terbaik. Memang akan ada spekulasi macam2 nanti tapi ZUra kena tekad dan jangan menoleh ke belakang kalau sudah buat keputusan. InsyaAllah, Allah sentiasa merahmati setiap perkara bermanfaat yang kita usahakan.

  3. Ada beberapa orang yang saya tahu ambil cuti tanpa gaji untuk buat bisnes. Once bisnes mereka berjaya, mereka berenti kerja gomen dan teruskan dengan bisnes. Kalau wawa rasa nak berenti keja sebab nak buat bisnes, better amik cuti dahulu dan try buat bisnes daripada terus berenti keja. Takut- takut menyesal di kemuadian hari.

  4. bodoh tu idaklar…tp agak rugi…sbb a)jaminan hr tua (bg yg sempat tua)b)kalau dah berenti x blh lantik semula kecuali dgn kbnrn khasc)bg perempuan sbg langkah berjaga2 sekiranya panas tidak sampai ke ptg…wallahualam…

  5. bodoh kalau :1. tak plan.. suka-suki aje nk berenti.2. berenti sebab tak suka dgn boss.3. takde income lain nk ganti..bijak kalau :1. dah plan, dah table semua belanjawan keluarga dgn suami.2. dah di kira – dgn hilang satu sumber income – masih manageable..3. dah rancang nak buat apa dgn masa kosong tu.4. ada income lain menanti sebagai freelancer..selamat berjaya.., timbang-timbangkan.. kawan lama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s