Nak weankan Sawda

Inspired by Fedy success story, i am determine to wean off sawda too. Been trying this since few weeks ago, but suddenly dia demam and refuse anything except breastmilk.

Maka, faham-faham sahajalah.

Last week jumpa fedy, pastu rasa i need to start again. On Monday, i used ground coffee as a tool. It worked for Hamzah. Tapi daku terlupa yang sawda suka kopi/ nescafe. Jadi, dia minum dengan selamba kodok jelah. Huhu.

And last night, i used chilli sauce. Konon-konon darah. Dah elok-elok dia tak mau, masa nak tidur dia suruh aku buat “susu buat” (susu botol).

Tapi daku malas betul nak bangkit dari katil. Bayangkanlah all these while tak payah bangun buat susu, tiba-tiba nak kena buat pulak. Jadi aku yang menggagalkan rancangan semalam sebab aku terus je offer dia untuk breastfeed.

Hehehe.

Have.to.be.more.determined.next.time. <———- i mean ME!

😉

4 thoughts on “Nak weankan Sawda

  1. Nak wean anak adalah pengalaman yang menyedihkan. Bila tengok anak menangis, merayu-rayu, meruntun jiwa. Tapi kerana tuntutan ia perlu juga di gagahi jua

  2. aiyooo….i really dont hv any plan 2 wean ajmal just yet….sbb 1 thing dia nenen 4 the comfort (i think)…2nd sbb dia xmo minum susu lain….(mcmlar kalau nenen ada susu pon…huhuhu) 3rd sbb ingatkan dia berenti sendrik bler ada adik…tp adik plak x muncul2 lg….so rasa mcm kena kuatkan iman je pulak nih…kopi ek? tp ajmal suka jugak kopi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s