t-118: own sweet time

semalam aku stay up lambat. pastu bangun cepat. macam nak pengsan rasanya. lepas hantar budak pergi tengok kereta, pastu balik, ambik budak macam biasa.

balik tu dok godek2 alimkids kit. pukul 2.30 baru solat zohor. seriously rasa cam loser sebab still solat lambat.

ingatkan encik suami nak ajak pergi rumah terbuka, rupanya dia pun dah penat sama. so petang tu terbongkang je.

yang lebih rasa macam useless adalah sebab tak masak. breakfast masih membeli, lunch mmg skip sebab budak2 tak abis2 rasa kenyang. entah makan apa pun aku tak tahu.

petang bangun kul 5.30, dengan perut lapar, dengan umar demam. so takde maknanya nak pergi main luar kan? bangun2 masak nasi, lepas tu terus solat asar.

lepas asar masak pindang. hohoho, tak pernah dalam sejarah masak pindang ni. rupanya kacang banget. ceh.

budak2 ni agaknya dah lapar, aku belasah bagi masak pindang je la kan. si umar yang tak makan pun aku paksa je. almaklum, nak bagi belajar makan apa je yang ada kat rumah. no order2.

so we survived.

then lepas maghrib sempat la baca-baca quran, and tengok encik suami makan. kesian orang tu tak pernah makan ikan tak goreng. pelik bin ajaib pun ada. takkan masak pindang kena goreng ikan dulu?

sempat lagi basuh baju guna tangan. baju sekolah budak2 ni pakai mesin takde nya bersih part kaki tu. tapi sebelum ni aku belasah je lah kan. sapa rajin nak pi gosok lak tengah2 malam. cumanya now ni cubalah ubah sikit-sikit.

after isya’ dah lepak dah. boleh study alimkids and tengok budak2, layan diorang semua.

and hari ni tak ada mangsa kena pukul atau kena marah kaw-kaw.

one thing about being at home (and not having so much work) is i am less stress and that leads to a better mom.😛

yolah tu.

Tapi aku dah rasa yang stres macam tak jadi housewife yang berjaya. anyway, dari pembacaan, ada kata yang janganla nak strive for perfection sangat. so far house condition is manageable. bersih, tapi takde la sparkling ke hapa ke, cuma elok mata memandang.

oh, si hamzah tadi cakap kenapa dia balik sekolah tak balik rumah orang aka babysitter? Sebab mostly kawan-kawan dia aku hantar pergi rumah babysitter lepas habis PASTI.

tapi aku tak ambik pot pun. budak-budak mesti rasa cam syok je pergi rumah orang. padahal kalau dah hari-hari dok rumah orang, baru kau tau syok ke tidak nak.

🙂

esok long day again. gonna wear the dualogam hat. menjual emas lah tu. betul kata orang, bila kerja sendiri, we tend to work long hours. no work no money kan?

Umar and hamzah want toasted bread with cheese. alah kacang sangat tu.

😛

toodles.

2 thoughts on “t-118: own sweet time

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s