budget

semalam dah masuk bulan baru. hari ni baru sempat buat kira-kira last month.

secara kasarnya, (tak termasuk perbelanjaan tak ada rekod), aku belanja lebih kurang RM4xx untuk groceries.

aku pergi kedai every week. plus sepanjang-panjang aku kahwin, tak pernah shopping groceries. So inila baru nak stock-up.

tadi dah gi kedai lagi. and dah belanja rm144 tak termasuk barang basah. bulan ni masih tak terasa duit kurang, sebab duit mengalir masuk macam air.

huhuhu.

jual saham UT, surrender insurance, jual kereta, plus duit elaun memangku yang tertunggak. banyak juga tu.

plus gaji buln 10.

tapi nak kena simpan tu semua. sebab rasanya nak resign. maka kalau 24hrs resignation kena bayar sebulan gaji. tak termasuk dengan gaji bulan 1o yang aku tak layak tapi dah dibayar.

huhuhuhuhuhu.

tak apa, kita pelan–pelan kayuh.

3 thoughts on “budget

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s