budget

semalam dah masuk bulan baru. hari ni baru sempat buat kira-kira last month.

secara kasarnya, (tak termasuk perbelanjaan tak ada rekod), aku belanja lebih kurang RM4xx untuk groceries.

aku pergi kedai every week. plus sepanjang-panjang aku kahwin, tak pernah shopping groceries. So inila baru nak stock-up.

tadi dah gi kedai lagi. and dah belanja rm144 tak termasuk barang basah. bulan ni masih tak terasa duit kurang, sebab duit mengalir masuk macam air.

huhuhu.

jual saham UT, surrender insurance, jual kereta, plus duit elaun memangku yang tertunggak. banyak juga tu.

plus gaji buln 10.

tapi nak kena simpan tu semua. sebab rasanya nak resign. maka kalau 24hrs resignation kena bayar sebulan gaji. tak termasuk dengan gaji bulan 1o yang aku tak layak tapi dah dibayar.

huhuhuhuhuhu.

tak apa, kita pelan–pelan kayuh.

Advertisements

3 thoughts on “budget

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s