Cerita pasal BF dan BFF

Bro mad redo1 kata kalau dia tak kenal aku, bila baca BF ni dia ingat Boyfriend. Ehehe.

Esok ada casual breastfeeding talk kat MMU. Thanks to Ainee sebab bagi peluang nak melebarkan sayap dan berkongsi pengalaman. This is going to be my 1st talk pasal breastfeeding di public.

Tapi bukan aku seorang. Bersama-sama Arin. Hehe. Ni co-author untuk blog parenting kitorang. Semuanya-tentang-anak. Mula-mula niatnya nak fokus on breastfeeding. Tapi aku suka babywearing juga, suka attachment parenting, suka khalifah method, suka macam-macam.

Itu yang jadi all-in-one.


Betullah kata orang, kalau kita suka apa yang kita buat, kerja siang ke malam, malam ke siang pun kita tak kisah. Passion beb, passion tu penting.

Nawaitu lagi penting. Kalau nawaitu betul, insya Allah didorong Allah, dipermudahkan cara, ditunjukkan jalan. 


Macam harini, buat preparation untuk ALIMkids, potong itu, color ini, tampal itu, pasang ini. Seronok sangat. Pendapatannya memang tak seberapa. yelah, kerja pun weekend je. Tapi duit tu penting, penting juga. Satisfaction tu yang tak boleh kira. Memang kepuasan berganda.


Btw, esok punya 1-hour talk tu tajuknya pasal “Early breastfeeding: keys and myths”. Slides semua dah siap, bolehlah kongsi-kongsi ni. 



Aku ni nak kata kreatif tu kreatif la jugak, tapi kebanyakan masa tak berapa nak kreatif, maka silalah fokus contentnya sahaja. Hehhe. Kalau nak komen pun boleh. Tapi rasanya tak sempat la nak betulkan untuk esok. 


Btw, tak mahu ketinggalan keretapi, weekend ni hari Ahad ada BF SGM yo! Kalau bahasa orang Merlimau, Mom To Mom Support Group Get Together. Hehe. Ibu-ibu, bapa-bapa, kakak-kakak, adik-adik nak join semua boleh. 



Kalau ada yang google alamat support group meeting melaka nih, inilah dia. 

Lot 156, Jalan Bukit Beruang, Bukit Beruang Heights, Melaka. 



Every first Sunday of month ya. Tapi this month special sikit sebab last week ada long weekend. Tu yang tangguh tu.


Tak semua orang faham dan sokong penyusuan susu ibu ni kan. So ni la masanya nak dapatkan support daripada kita semua dalam proses penyusuan.

Bulan ni takde potluck lah tapinya. Tapi kita tengok kalau sambutan menggalakkan, kita boleh plan baik punya.

And special thanks to kak jie, viruspadu, and syigim sebab sama-sama warwarkan program ni. 


Siapa-siapa yang baik hati silalah warwar kan juga. Kita all out ini time. Then tinggal link kat komen ya. So boleh la kita link back pada u ols semua. Ecewahh.


Jasamu, mu, mu dikenang sampai mati. 


🙂


Ok, masa untuk beradu. Assalamualaikum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s