Seminar Executive@Home

Seminar Executive at home akan diadakan hujung minggu ini. Tidak sabar rasanya bertemu rakan-rakan peserta dan juga Kak Lily.

Tadi pagi dapat mesej dari seorang rakan, beliau tidak sukakan MLM, dan juga belu beerluarga, jadi sesuai kah menghadiri seminar ini?

Jawapanku berbunyi begini.

kursus ini memang secara asasnya untuk ibu yang tidak mahu bekerja di pejabat dan terikat dengan waktu pejabat yang sangat rigid.

tapi ia juga bagus untuk wanita secara umumnya atau sesiapa sahaja yang mahukan kebebasan menguruskan masa sendiri.

Topik yang akan disentuh adalah berkenaan jenis2 pekerjaan yang kita boleh buat beroperasi dari rumah, samada berbentuk perniagaan, freelancing atau teleworking.

Teleworking adalah bekerja dengan mana-mana syarikat tetapi dari rumah.

Selain dari itu, akan disentuh juga mengenai mitos dan kebenaran tentang bekerja dari rumah. Apa yang betul dan apa yang salah, persediaan kewangan dan juga mental.

Kalau berminat, yurannya RM60 sahaja. Boleh dibayar pada hari Ahad atau bank-in. Cuma jika bercadang untuk bayar hari Ahad, harapnya dapat beri komitmen kerana saya akan menyediakan makanan dan materiaal.

Saya cadangkan kursus ini untuk semua wanita, tak kira berkeluarga atau tidak. It is about having options and looking things from the other perspective as well.

Bagi rakan-rakan lain yang belum mendaftar, masih ada tempat buat kalian. Jangan tunggu-tunggu. banyak pilihan untuk kita daripada kita menjeruk rasa dipejabat sehatri-harian. Dan jangan juga ada ‘kalau’ dkemudian hari.

🙂

Details mengenai seminar ini ada disini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s