Perintah berkurung

Tak faham kenapa anak-anak tak suka keluar rumah. Bila suami ajak mereka jalan-jalan pun mereka tak mahu. Saya rasa seperti dalam perintah berkurung pula.

Arin dan saya di Hospital Melaka

Hari ini saya merancang nak pergi breastfeeding hospital visit. Jadi saya perlu tumpangkan mereka di rumah mak. Tapi perancangan tak berjaya kerana mereka berlengah-lengah, sudahnya sampai sekarang masih lagi dirumah.

Letih betul.

Beberapa hari lepas pun sama. Kami keluar kerana suami perlu hantar barang kepada pelanggan, saya pula perlu ambil buku dari supplier. Baru masuk kereta mereka dah tanya bila nak balik. Berdengung-dengung macam lebah rasanya.

Ada baiknya juga keputusan berhenti kerja pejabat dan berurusan dari rumah yang saya buat. Kalau tidak tak tahulah apa nak jadi dengan anak-anak ni.

Mungkin juga mereka jadi begini sebab mereka tahu saya sepatutnya ada dirumah.

Hai macam-macam ada.

Advertisements

4 thoughts on “Perintah berkurung

  1. may be sebab dkt rumah, diaorg rasa comfortable. It is a better sign wa. Kalau budak2 ni duduk rumah pun rimas that may lead to other social problems.

  2. tapi kadang-kadang kena keluar juga. nak beli barang dapur, nak melawat mak saya, nak ambil barang dari supplier.

    huhu. tak apa, esok2 dah sekolah boleh la keluar masa mereka tak ada

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s