Work Hard, Pray Even Harder

AJL25 baru je lepas. Semua orang dah tahu keputusannya. Siapa menang siapa kalah tak bermakna pun pada saya.๐Ÿ™‚

Namun satu perkara yang saya boleh ambil iktibar dari AJL25 adalah rezeki memang ditangan Tuhan.

Kita boleh lihat macam-macam gimik artis-artis bertanding lakukan. Tangan patah, muka luka, kena tembak, masuk sangkar, masuk penjara, terjun kolam, macam-macam. Tapi kesudahannya, yang orang sebut-sebut gerenti tak menang itulah yang bolot habis semua.

RM35K richer in one night.

Phewww.

I know someone who is very lucky. Everytime she enter a contest, she will sure win something. Masa SICONF2010, dia menang glider chair okeh. Mahal tu. And recently, pelamin whatalovelywedding pula menang pelamin tercantik di Pameran Pengantin 2011 di Ampang Point. Huhu. Jealous betul.

Tapi saya pasti, sebenarnya itu bukan kerana tuah semata-mata.

Sudah pasti Ana Rafalli sudah berusaha dengan gigih. Ingat mudahkah nak buat lagu, tulis lirik, masuk studio, rekod lagu, promo lagi, tukar baju atas pentas dalam sekelip mata? Hahaha.

Dan Fathin pun, pasti pusing kepala memikirkan tagline yang menarik mengenai penyusuan susu ibu. Juga penat menggubah pelamin bersama pasukannya.

Semua orang tahu kita perlu berusaha bersungguh-sungguh. No doubt.

But in the end of the day, it’s beyond our control. So peeps, work hard, pray even harder.

๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s