Work Hard, Pray Even Harder

AJL25 baru je lepas. Semua orang dah tahu keputusannya. Siapa menang siapa kalah tak bermakna pun pada saya. ๐Ÿ™‚

Namun satu perkara yang saya boleh ambil iktibar dari AJL25 adalah rezeki memang ditangan Tuhan.

Kita boleh lihat macam-macam gimik artis-artis bertanding lakukan. Tangan patah, muka luka, kena tembak, masuk sangkar, masuk penjara, terjun kolam, macam-macam. Tapi kesudahannya, yang orang sebut-sebut gerenti tak menang itulah yang bolot habis semua.

RM35K richer in one night.

Phewww.

I know someone who is very lucky. Everytime she enter a contest, she will sure win something. Masa SICONF2010, dia menang glider chair okeh. Mahal tu. And recently, pelamin whatalovelywedding pula menang pelamin tercantik di Pameran Pengantin 2011 di Ampang Point. Huhu. Jealous betul.

Tapi saya pasti, sebenarnya itu bukan kerana tuah semata-mata.

Sudah pasti Ana Rafalli sudah berusaha dengan gigih. Ingat mudahkah nak buat lagu, tulis lirik, masuk studio, rekod lagu, promo lagi, tukar baju atas pentas dalam sekelip mata? Hahaha.

Dan Fathin pun, pasti pusing kepala memikirkan tagline yang menarik mengenai penyusuan susu ibu. Juga penat menggubah pelamin bersama pasukannya.

Semua orang tahu kita perlu berusaha bersungguh-sungguh. No doubt.

But in the end of the day, it’s beyond our control. So peeps, work hard, pray even harder.

๐Ÿ˜‰

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s