Kisah dalam kelambu

Mana ada pakai kelambu lagi sekarang. Kisah 3 orang anak yang macam-macam.
Anak lelaki sulong dalam mood nak pakai kain pelikat hari ini. Setiap kali solat, dia tukar pakai kain. Baguslah membersihkan diri dari najis. Tapi nak tidur pun tukar kain. Bila dikorek rahsia, katanya nak angin masuk kat kaki. Uhuhu censored.

Anak lelaki kedua, tertinggal botol susu dirumah nenek. Memang niatnya nak berhentikan, tapi kononnya gradually. So far ok lagi walaupun tadi dia dah ajak ke melaka ambil botol di melaka. Sebelum tidur bukan main bercakap itu ini. Sekarang dah lelap, harap-harap tak ada adegan bukan-bukan malam ni.

Anak perempuan ketiga. Potty train dah 50 percent berjaya. Tang kencing memang hebat. Boleh tahan sampailah jumpa tandas. Tapi tang berak? tadi dah tercicir-cicir. Ni puin stay up sebab nak pakaikan diapers.

Maknya, nak tidur awal uga. Esok kerja banyak menanti. Buku pun tak sempat dibaca. Selamat dibuai mimpi

One thought on “Kisah dalam kelambu

  1. Pingback: Pengalaman dan Tips Untuk “Potty Train”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s