Sesekali ku rasa teringin

Sesekali macam-macam keinginan datang menerjah. Adakala teringin nak makan durian, teringin nak melancong dah berumrah, teringin itu, teringin ini.

Tapi bila lihat sawda dah nesar, ku teringin nak baby lagi.

Hehehhe.

sawda mandikan baby

Sawda dah besar sampai boleh mandikan baby ni (baca: barbie). Jika dilihat selang umur anak yang ada, semuanya beza 2 tahun sahaja. Sawda pula nak masuk 3. Jadi apapun saya sudah pecah rekod. :)) Saya indu nak babywear lagi, breastfeeding belum rindu sebab yang ada pun tak berhenti lagi nih.

Tengok pula Arin ada baby baru, Sufian Harith yang belum sempat juga dilawati. Aduh Arin, ampunkan daku.Sudah 10 hari di bersalin, batang hidung pun tak nampak bayang. Apa jenis kawan la saya nih.

Tapi teringatkan alahan dan perangai masa mengandung yang sudah-sudah, hati jadi tawar, jiwa jadi gundah. Saya memang mengalami alahan yang agak teruk.

Muntah dari sebelum tahu saya mengandung sampailah trimester ketiga. Kemudian, tak boleh bau itu, bau ini, bau suami. bau anak. Belum cerita lagi penyakit malas, asyik nak marah. Infeksi dan bersalin awal pun satu masalah.

Setakat ini 3 pun bolehlah, walaupun niatnya nak berusaha dapatkan adik perempuan untuk Sawda. Itulah manusia, ada anak lelaki, nak perempuan pula. Dah ada perempuan, nak kawankan pula.😛

Implanon masih lagi belum buka. Bulan 7 nanti tamat tempohnya. Selepas itu kita fikirkan what’s next pula.

Ada yang mahu berkongsi cerita gembira?

7 thoughts on “Sesekali ku rasa teringin

  1. Ya la, ada rasa ingin menambah sama.
    kalau ikut jarak anak2 dah boleh, kalau ikut adik beradik/ipar, giliran dah sampai juga. kalau ikut turn ‘kita bertiga’, giliran sapa sekarang ni ye?????

    • haha baik cepat kak, masa tidak menunggu kita.

      btw skrg giliran akak giliran saya sepatutnya sebelum kak ikin. tapi terlepas sudah.

  2. salam sayang buat wawa *-*
    since i jumpa u punya blog hari2 i follow…wah rajin betul update blogkan….so sudi2lah follow saya juga..boleh bertukar2 cerita & pengalaman *hehe*cuma belum nak komen apa2…

    selalunyer kalo blog walking jarang sekali nak tinggal jejak… hari nie rajin plak …selalu silent reader jek..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s